Fogyasztói értékelésekre vonatkozó alapelveink

 
Webáruházunk törekszik arra, hogy fogyasztói értékeléseket kizárólag a terméket használó vagy megvásárló fogyasztók küldhetnek be. 
 
A fogyasztói értékelések gyűjtését az alábbi alapelveket alapján végezzük:
 

1. Befolyásmentes értékelések

Az értékeléseket a fogyasztóktól mindennemű ellenérték (vásárlási kedvezmény, kupon) felajánlása nélkül gyűjtjük be.

2. A tényleges vásárlói minőség feletti kontrollunk

Törekszünk arra, hogy értékelést csak az áruházunkban vásárlók írjanak. Ezt olyan módon érjük el, hogy értékelésre csak az áruházunkban vásárlóknak küldünk ki kapcsolódó e-mailt. Ettől függetlenül az értékelések között megjelenhetnek olyan vélemények például Google Cégem / Facebook / Trustindex oldalon, akik csak betértek az üzletünkbe és végül nem vásároltak tőlünk, de például nem voltak elégedettek a kiszolgálásunkkal, vagy a vásárlás éppen készlethiány miatt nem valósult meg.
 
3. Nem termék, hanem a webáruház értékelés
Az értékelések jellemzően nem magára a termékre vonatkoznak, hanem a webáruházunkat értékelik, különösen igaz ez a megkülönböztetés a kizárólag csillagok használatával, szöveges értékelő rész nélkül adott értékelésekre.
 
4. Az értékelések sokszínűsége
Nem válogatunk az értékelések között oly módon, hogy kizárólag a pozitív értékeléseket jelenítjük meg. 
 
5. Az értékelések kereshetősége
Lehetővé tesszük a fogyasztók számára, hogy Trustindex oldalunkon keresztül az itt és egyéb platformokon megjelenő értékelések között különböző paraméterek (időrendi sorend, legjobb/legrosszabb értékelések) alapján keressen.
 
6. Valótlan értékelések tilalma
Szigorúan tilos a termékeink népszerűsítése érdekében valótlan fogyasztói értékelések vagy ajánlások beadása a rendszerünkbe és ezzel harmadik személyeket sem lehet megbízni. 
 
7. Mikor törölhetünk értékeléseket?
Töröljük azokat a fogyasztói értékeléseket, amelyek az alábbi tilalmak bármelyikébe ütköznek:
 • Tilos terméket/szolgáltatást reklámozni!
 • Tilos harmadik fél szellemi tulajdonára vonatkozó információkat (például márkanevet, kereskedelmi nevet) megjeleníteni az értékelésben! 
 • Tilos fajgyűlölő, idegengyűlölő, obszcén, bántó, agresszív, fenyegető, félelemkeltő, gyűlöletkeltő hátrányosan megkülönböztető szavakat és személyiségi jogokat sértő szöveget használni az értékelésben!
 • Tilos személyes adatokat (nevet, email címet, telefonszámot) megjeleníteni a fogyasztói értékelésben!
8. Az értékelést író fogyasztók figyelmébe
Az értékeléseket író fogyasztók figyelmét az alábbi ajánlások megfontolására kérjük:
 • Az értékelés valós információkat tartalmazzon és korrekt módon segítse a többi fogyasztót a vásárlási döntésének meghozásakor.
 • Az értékelés írja le az értékelt termék előnyeit/hibáit is. (technikai minőség, esztétikai megjelenés, stb.),
 • tartalmazhatja a Felhasználó saját használatbeli tapasztalatait illetve a termékre vonatkozó fejlesztési javaslatait/ötleteit.
 • A vélemény kizárólag a termékre vonatkozhat, és nem az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra (házhozszállítás, a termék elérhetősége, stb.) vagy az eladókra.
9. Webáruházunk a fogyasztói értékeléseket az alábbi mód(ok)on gyűjti:
 • Tényleges vásárlóktól emailes megkeresésünk alapján: A vásárlást követően webáruházunk emailben megkeresheti az árut ténylegesen megvásárló fogyasztókat és felajánlja neki az áruház értékelésének a lehetőségét. Az értékelés beküldése önkéntes, a fogyasztó semmilyen anyagi vagy más előnyt nem szerez az értékelés beküldésével.
 • Google Cégem vélemények: A vásárlóknak és az üzletünkkel bármilyen formában kapcsolatba lépőknek (pl.: bejött az üzletbe, de végül nem vásárolt) lehetősége van cégünket és szolgáltatásainkat értékelni a Google Cégem felületén keresztül.
 • Facebook értékelések: A vásárlóknak és az üzletünkkel bármilyen formában kapcsolatba lépőknek (pl.: bejött az üzletbe, de végül nem vásárolt) lehetősége van cégünket és szolgáltatásainkat értékelni a Facebook oldalunk felületén keresztül.
 • Trustindex: A vásárlóknak és az üzletünkkel bármilyen formában kapcsolatba lépőknek (pl.: bejött az üzletbe, de végül nem vásárolt) lehetősége van cégünket és szolgáltatásainkat értékelni a Trusindec oldalunk felületén keresztül.
 • Árukereső: A vásárlóknak és az üzletünkkel bármilyen formában kapcsolatba lépőknek (pl.: bejött az üzletbe, de végül nem vásárolt) lehetősége van cégünket és szolgáltatásainkat értékelni az Árukereső felületén keresztül.
A fenti értékelések aggregáltan megtekinthetőek a Trustindex véleményösszesítő oldalon keresztül, illetve weboldalunkra beszúrásra kerülnek ún. trustindex widget-eken keresztül.